top of page

Collins Kokteyl

Collins Collins

Cocktails are long drinks that can be consumed with plenty of drinks, especially in hot weather. Therefore large volume

they are served in tall glasses. It is rumored that it was first made in America by a chef waiter on John Collins. This is the name of the chef,

cocktail is made with Dutch Leprechaun especially in 1930s. A similar cocktail, Tom Collins, was prepared with a type of gin called Old Tom Gin. Today, both cocktails are prepared with London Dry Cin. As can be seen from these explanations, the main drink of the collins type cocktails is originally gin. However, drinks such as vodka, cognac, whiskey can be used as the main drink instead of gin. In such cocktails, lemon juice, sugar syrup and soda are used along with the main drink. In decoration, lemon or orange slices and / or cocktail cherries can be preferred. Cocktails included in this group should be prepared in their own special glasses called collins, long and large volumes. In the sample recipes given below, the preparation and service of collins are explained in detail.

Tom Collins or John Collins

⬆️⬆️⬆️ 🇹🇷🇺🇸🇦🇺⬇️⬇️⬇️

Collins Collins türü kokteyller özellikle sıcak havalarda bol la içilebilen uzun içkilerdir . Bu nedenle de geniş hacim uzun bardaklarda servis edilirler . ilk kez bir şef garson on John Collins tarafından Amerika ' da yapıldığı rivayet edilmektedir . Bu şef garsonun kendi adı ile anılan bu kokteyl özellikle 1930 'lu yıllarda Hollanda Cini ile yapılmiştir . Benzer bir kokteyl olan Tom Collins ise Old Tom Gin adı verilen bir cin türü ile hazırlanmıştır . Günümüzde ise her iki kokteyl de London Dry Cin ile hazırlanmaktadır . Bu açıklamalardan da anlaşıldığı üzere aslında collins türü kokteyllerin ana içkisi orijinal olarak cindir . Fakat votka , konyak , viski gibi içkiler de cin yerine ana içki olarak kul lanılabilmektedir . Bu tür kokteyllerde ana içki ile birlikte limon suyu , şeker şurubu ve soda da kullanılmaktadır . Süslemede ise limon ya da portakal dilimi ve / veya kokteyl kirazı tercih edilebilmektedir . Bu gruba dahil olan kokteyl ler collins adı verilen uzun ve geniş hacimli olan kendi özel bardaklarında hazırlanmalıdır . Aşağıda verilen örnek reçetelerde de collinslerin hazırlanışı ve servisi ayrıntıları ile anlatılmaktadır .

Tom Collins veya John Collins






217 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page